online, laptop, e-learning

Een online leerplatform is een groot onderdeel van de huidige digitale transformatie. Online leren is een stuk flexibeler, effectiever en in veel gevallen goedkoper, dan fysiek leren. Zo ben je plaats- en tijdonafhankelijk en kunnen meerdere mensen (tegelijk) de online stof tot zich nemen. Dit, in tegenstelling tot een fysieke training die maar één keer plaatsvindt. Wat kan een online leerplatform voor jou of jouw organisatie betekenen?

Wat is een online leerplatform?

Een elektronische leeromgeving maakt het mogelijk educatie te bieden of te ondersteunen, door middel van software. Zo’n platform wordt veel gebruikt bij bijvoorbeeld middelbare scholen. Het is te vergelijken met een website waar educatieve informatie geboden wordt. Een online leerplatform vereist vaak een inlog en is gespecialiseerd. Er staat enkel informatie op die voor jou als deelnemer relevant is.

De mogelijkheden 

Een online leerplatform biedt veel mogelijkheden. Zo kan het voor jou als werkgever  nuttig zijn om alle kennis binnen jouw bedrijf op te slaan. Dit maakt jouw bedrijf of organisatie niet volledig afhankelijk van kennis die mensen bezitten. Door bijvoorbeeld de kennis van een ervaren werknemer op het digitale platform te borgen, voorkom je dat die kennis verloren gaat, als die werknemer met pensioen gaat, of om een andere reden stopt. Daarbij is een online leeromgeving flexibel. Je kunt gebruik maken van het platform wanneer en hoelang je maar wilt.

Digitaal pre-boarden is hier een goed voorbeeld van. Nog voordat een nieuwe medewerker fysiek aanwezig is bij de organisatie, kan die al online ingewerkt worden. Zo kan hij of zij goed voorbereid aan de eerste werkdag beginnen, zonder dat het andere medewerkers (extra) tijd kost. 

Mis de innovatieslag niet

Hoewel online leren en leerplatformen enorm in populariteit winnen, zijn deze concepten nog niet bij iedereen bekend. Toch is het belangrijk om kritisch te kijken naar wat een e-learning voor jouw organisatie te bieden heeft. Je wilt namelijk niet achterlopen en er vervolgens achter komen dat concurrenten al wel van de voordelen genieten, die online leren en leerplatformen bieden. 

Online leerplatform in de praktijk

Jouw leervraag kan in veel gevallen online opgelost worden. Kostenefficiënt en modern. De mogelijkheden zijn eindeloos en dat maakt het nuttig. Maatwerk is voor een goede online module van groot belang. AcademySuite maakt al jaren lang maatwerk producten en doet dat ook graag voor jou! Neem contact met ons op of plan een kennissessie in, om erachter te komen wat AcademySuite voor jou en jouw bedrijf of organisatie kan betekenen.

Neem direct contact op met onze adviseurs!

Rozemarie Hendrikse
Tel. 06 27 36 57 57

Marijn Schouten
Tel. 06 53 28 45 52

Recommended Posts