Skip to content

online leerplatform: wat is het nut van een digitaal platform?

Een online leerplatform is een groot onderdeel van de huidige digitale transformatie. Online leren is een stuk flexibeler, effectiever en in veel gevallen goedkoper dan fysiek leren. Zo ben je plaats- en tijd onafhankelijk en kunnen meerdere mensen de online stof tot zich nemen. Dit in tegenstelling tot een fysieke training die maar één keer plaatsvind. Wat kan een online leerplatform voor jou of jouw organisatie betekenen?

Wat is een online leerplatform

Een elektronische leeromgeving maakt het mogelijk educatie te bieden of ondersteunen door middel van software. Het wordt bijvoorbeeld veel gebruikt bij middelbare scholen. Het is te vergelijken met een website waar educatieve informatie geboden wordt. Een online leerplatform vereist vaak een inlog en is gespecialiseerd. Er staat enkel informatie die voor jou als deelnemer relevant is.

Een online leerplatform biedt veel mogelijkheden. Zo kan het als bedrijf bijvoorbeeld nuttig zijn om alle kennis op te slaan. Dit maakt de organisatie niet volledig afhankelijk van kennis die mensen bezitten. Door de kennis van, bijvoorbeeld een ervaren werknemer, op het digitale platform te borgen voorkom je die afhankelijkheid. En het is flexibel. Je kunt gebruik maken van het platform wanneer en hoelang je maar wilt.

Digitaal pre-boarden is hier een goed voorbeeld van. Nog voordat een nieuwe medewerker fysiek aanwezig is bij de organisatie kan deze al online ingewerkt worden. Lees hier wat online pre boarding voor jou kan betekenen.

Mis de innovatieslag niet

Hoewel online leren en leerplatformen enorm in populariteit winnen, is het nog niet bij iedereen bekend. Toch is het belangrijk kritisch te kijken naar wat een e-learning voor jouw organisatie bieden kan. Je wilt namelijk niet achterlopen en er dan achter komen dat concurrenten al wel van deze voordelen genieten. Zonde!

Jouw leervraag kan namelijk in veel gevallen online opgelost worden. Kostenefficiënt en modern. De mogelijkheden zijn eindeloos en dat maakt het nuttig. Maatwerk is voor een goede online module van groot belang. Klik hier om te zien wat AcademySuite voor jou kan betekenen. AcademySuite maakt al jaren lang maatwerk producten.

Haal het beste uit je medewerkers & waarborg de continuïteit van je bedrijf.

Digitaal technologie cursus training

Voel je vrij dit bericht te delen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
💬 Hoi, advies nodig?