leren, online, learning, academysuite

Werknemers die al een langere tijd op een bepaalde positie zitten, kunnen behoefte hebben aan een nieuwe uitdaging binnen de organisatie. Toch maken ze hier zelf vaak geen werk van. De redenen hiervan zijn een gebrek aan zelfvertrouwen, of dat medewerkers zichzelf te oud vinden. Een persoonlijk ontwikkelingsplan kan in zulke situaties nét die extra stimulans zijn.

Voordelen Persoonlijk Ontwikkelingsplan

Met een persoonlijk ontwikkelingsplan kun jij jouw medewerkers helpen om wél achter hun interne droomfunctie aan te gaan. In dit plan wordt er een balans gezocht tussen de doelen die jouw organisatie nastreeft en de doelen van de individuele werknemer. Als je deze twee dingen naast elkaar legt, blijkt vaak dat er meer mogelijk is dan medewerkers denken. En dat kan ze helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen.

Voordelen voor de organisatie

Naast dat dit voor de medewerker een extra stimulans biedt, heeft dit ook veel voordelen voor jouw organisatie. Er wordt niet alleen aan de doelen gewerkt die door de organisatie worden nagestreefd, maar de organisatie krijgt ook meer kennis en expertise in huis. Door het werken aan een persoonlijk plan, ontstaan er bevlogen medewerkers die actief aan de slag gaan met hun eigen ontwikkeling. Tegelijk heb jij als werkgever zicht op de doelen en dromen van jouw werknemers en dat kan misschien wel nuttig zijn voor de invulling van nieuwe vacatures. 

Sterk in het werk

Dus: wil je een helder zicht krijgen op de gewenste ontwikkeling van jouw werknemers, om zo een bevlogen en enthousiast team te creëren, die sterk in het werk staat: laat jouw medewerkers het Persoonlijk Ontwikkelingsplan maken. 

Recommended Posts