Skip to content

Een persoonlijk ontwikkelplan stimuleert nastreven droombaan

Een persoonlijk ontwikkelplan stimuleert nastreven droombaan

Werknemers die al een langere tijd op een bepaalde positie zitten, kunnen behoefte hebben aan een nieuwe uitdaging binnen de organisatie. Toch maken werknemers hier vaak geen werk van. De redenen hiervan zijn een gebrek aan zelfvertrouwen of dat medewerkers zichzelf te oud vinden. Een persoonlijk ontwikkelplan kan in zulke situaties net die extra stimulans zijn.

Uit onderzoek van The Open University onder 1.000 Nederlandse respondenten blijkt dat één op de drie medewerkers denkt dat hij te oud is voor een carrièreswitch binnen de organisatie. Nog een derde zegt niet over de juiste kwalificaties te beschikken om door te groeien. 13% van de respondenten zegt het zelfs heel expliciet: ‘voor het nastreven van mijn droombaan heb ik te weinig zelfvertrouwen’. Jongeren (vooral de 18 tot 24 jarigen) hebben minder last van belemmerende gedachten; 31% geeft aan hun droombaan te zullen bereiken door middel van een promotie.

Met een persoonlijk ontwikkelplan kunt u medewerkers helpen om wél achter hun interne droomfunctie aan te gaan. In dit plan wordt een balans gezocht tussen de doelen die de organisatie nastreeft en de doelen van de individuele werknemer. Daaruit blijkt dat er vaak meer mogelijk is dan medewerkers denken. En dat kan helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen.

Naast dat dit voor de medewerker een extra stimulans biedt, heeft dit ook veel voordelen voor uw organisatie. Er wordt niet alleen aan de doelen gewerkt die door de organisatie worden nagestreefd, maar de organisatie krijgt ook meer kennis en expertise in huis. Door het werken aan een persoonlijk plan ontstaan ook bevlogen medewerkers die actief aan de slag gaan met hun eigen ontwikkeling.

Haal het beste uit je medewerkers & waarborg de continuïteit van je bedrijf.

Digitaal technologie cursus training

Voel je vrij dit bericht te delen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
💬 Hoi, advies nodig?