Skip to content

Beter leren door interactie in de leeromgeving

Beter leren door interactie in de leeromgeving

Wanneer mensen leren wordt de meeste voortuitgang geboekt wanneer studenten elkaar feedback geven. Dit blijkt uit onderzoek naar het leerproces van studenten binnen het opleidingsconcept ‘Virtual Action Learning’ van Jos Baeten. Hij is aan de Nyenrode Business Universiteit gepromoveerd op zijn onderzoek.

Baeten: “Studenten die meer virtueel leren en vooral aan medestudenten feedback geven, behalen betere resultaten en ervaren ook een betere manier van leren. Daarnaast leveren ze ook feedback op een hoger niveau en zit er tevens een lerend effect in het geven van peer feedback.”

Bij AcademySuite staan wij ook achter interactie. Bij het ontwikkelen van e-learnings, maar ook bij bedrijfsspecifieke academy’s houden wij rekening met interactie in de leeromgeving. Dit doen wij door vragen toe te voegen, waarbij medewerkers ook op elkaar kunnen reageren. Verder vragen wij medewerkers om input bij het ontwikkelen van nieuwe e-learnings en nodigen wij mensen uit om input te leveren voor trainingen. Binnen verschillende trainingsprogramma’s kunnen deelnemers elkaar feedback geven en om tips vragen. Hiermee zorgen wij ervoor dat leren voor én door medewerkers is.

Haal het beste uit je medewerkers & waarborg de continuïteit van je bedrijf.

Digitaal technologie cursus training

Voel je vrij dit bericht te delen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
💬 Hoi, advies nodig?