online bedrijfsschool

Bedrijfsschool bezig met flinke opmars

Gisteren schreef NOS op haar website dat bedrijfsscholen bezig zijn met een flinke opmars. ‘Met de aantrekkende economie zijn bedrijven harder dan ooit op zoek naar goed en gespecialiseerd personeel’.

Voorbeelden van een bedrijfsschool

Zo heeft Spoorwegbedrijf NS zijn eigen TechniekFabriek waar mbo-leerlingen in twee jaar tijd tot treinmonteur worden opgeleid. Ook staalconcern Tata Steel heeft in samenwerking met een roc een eigen bedrijfsschool waar gespecialiseerde vakmensen worden opgeleid. Binnen bedrijfsscholen is ook veel samenwerking tussen het bedrijfsleven en beroepsonderwijs. Dit is niet alleen voordelig voor de sector, maar ook voor de leerlingen.

Zij weten door deze samenwerking wat er van hen verwacht wordt en kunnen zich gericht ontwikkelen. Volgens Joop Schippers, arbeidseconoom aan de Universiteit Utrecht, investeren steeds meer bedrijven in het onderwijs. Er is een mismatch ontstaan die steeds groter wordt omdat er steeds meer gespecialiseerde beroepen ontstaan. Omdat scholen niet altijd in staat zijn om deze mensen af te leveren, gaat het bedrijfsleven zelf meer investeren in het onderwijs.

Maar ook binnen bedrijven is er steeds meer aandacht voor een eigen bedrijfsschool. AcademySuite ondersteunt bedrijven bij het opzetten daarvan. Door volledig of gedeeltelijk onderwijs aan te bieden kan AcademySuite modern maatwerk leveren.

Online leren

Wat we wél doen is de trainingsbehoefte van onze klanten invullen door voor hen een eigen academy te ontwikkelen. Puur maatwerk, gebaseerd op slimme, eigentijdse combinaties tussen digitaal en klassikaal opleiden. Naast uw eigen trainers, kunt u ook beschikken over onze ervaren trainers die een digitale leeromgeving uitstekend weten in te zetten. Geen eenmalige “trainingsshots” maar blijvend resultaat door de inzet van krachtige herhaling.

 

 

online bedrijfsschool
laat je bedrijf groeien met een bedrijfsschool

 

Een aantrekkelijk werkgever zijn en doorlopend het beste uit uw mensen halen op de meest efficiënte manier? AcademySuite. Voor een eigen academy!